2021 APRIL

Prosero förvärvar Exista Säkerhet

Nu står det klart att Prosero gör ett nytt förvärv, nämligen Exista Säkerhet AB, och därmed stärker sin position än mer. Exista har en bred kompetens inom tekniska säkerhetslösningar, såsom integrerade system, passersystem, larm, kamerabevakning och lås. Bolaget grundades 2008 och har haft en stark tillväxt sedan dess. Exista omsatte 67 miljoner kronor 2020 och erbjuder ett brett spektrum av tekniska säkerhetstjänster till kunder i hela Sverige. Kontoret ligger i Solna och därifrån utgår 29 medarbetare.

– Det känns mycket bra att bli en del av Prosero. Nu kan vi ta ytterligare steg i att utveckla vårt säkerhetskunnande och bli en ännu bättre partner till våra kunder. Vi blir därmed ett av flera starka bolag inom Prosero och hoppas kunna både bidra till och dra nytta av den breda och djupa kompetens som finns inom koncernen. Att bli en del av Prosero skapar långsiktig stabilitet och ger Exista de utvecklingsmöjligheter som behövs för att fortsätta den tillväxtresa vi inledde när bolaget grundades för drygt 13 år sedan. Vi ser fram emot att lära känna Prosero och den imponerande samling bolag som anslutit sig, säger Christer Dahl och Niclas Jansson, som var med och grundade Exista.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 53 platser i Sverige, 23 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 3 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till nära 2 000 MSEK.

– När Exista nu ansluter till Prosero förstärks både vår kompetens och marknadsposition. Exista har länge imponerat på mig med sin bredd i säkerhetskunnandet och fina utveckling”, säger Johan Norrbrink, Regionchef Prosero.

Det går att läsa mer om Prosero på www.prosero.com , vid frågor är ni välkomna att kontakta Fredrik Sundin, VD Exista Säkerhet.

Fler av våra inlägg

2020 DECEMBER

Exista Säkerhet stöttar BRIS – Varje dag, även på julafton, utsätts barn för våld vilket är fruktansvärt. Bris, Barnens rätt

2020 SEPTEMBER

Exista Säkerhet får förtroendet av ett medicintekniskt företag att leverera ett integrerat säkerhetssystem med inbrott, passersystem, lås och kamerabevakning. Anläggningen

2020 Augusti

Exista Säkerhet rekryterar! Under sommaren så har vi rekryterat 3 stycken Säkerhetstekniker till vår produktion. Matte Lagergren som senast kommer