TJÄNSTER

AVTAL

Vi kan erbjuda ett flertal olika finansieringsalternativ när du beställer en säkerhetsanläggning av oss såsom hyra, leasing till att erbjuda helheten i form av en tjänst där allt ingår i en månadspremie. Vi erbjuder även serviceavtal, jouravtal och administrationsavtal. Kontakta oss så hjälper vi dig med en anpassad och användarvänlig lösning utifrån dina behov och önskemål.

Exista erbjuder sina kunder ett antal servicetjänster som t.ex:

Serviceavtal

Med ett serviceavtal får du som kund en anläggning som har högre driftsäkerhet samt ökad livslängd. I Serviceavtalet ingår en årlig revision av er anläggning där vi går igenom samtliga komponenter och säkerställer att dom fungerar som dom ska. Ni behöver inte ringa och boka detta utan ansvaret ligger på oss att kontakta er för att boka in detta. Med ett serviceavtal har du dessutom tillgång till fri telefonsupport på dagtid, förtur vid serviceanmälan samt rabatt på arbetskostnaden vid servicebesök.

Administrationsavtal

Med ett administrationsavtal hjälper Exista er att ta hand om driften samt administrationen av er säkerhetsanläggning. I detta avtal ingår bl.a server i övervakad serverhall, backup hantering, administration av passersystem.

Jouravtal

Med ett jouravtal får ni använda vår jourservice som är bemannad årets alla dagar dygnet runt. Jourservicen är till för att avhjälpa akuta fel och som jouravtalskund får du även rabatt på eventuella jourarbeten.
Kontakta oss gärna för en närmare presentation av våra olika avtalstyper

Integrerat Säkerhetssystem

Allt fler inser fördelarna med ett integrerat säkerhetssystem idag. Genom att utnyttja det gemensamma kabelnätet och använda samma enheter för olika funktioner kan du spara pengar.

Vi har lång erfarenhet av att projektera och leverera användarvänliga integrerade system som kan innehålla passersystem, lås, larmsystem, brandindikering, kameraövervakning, grafisk presentation, besöksbokning, porttelefoner och mycket mer.

Alla delar administreras från en och samma mjukvara för användarvänlighet och bästa överskådlighet.

Vår personal har lång erfarenhet av integrerade säkerhetssystem och hjälper dig gärna med att hitta en bra lösning som passar just era behov, oavsett om det är ett större företag eller en mindre bostadsrättsförening.

Vi arbetar med samtliga stora leverantörer av integrerade system och ser fram emot att få hjälpa just er med att hitta den lösning som motsvarar era behov.

Inbrottslarm

Att investera i ett inbrottslarm är en självklarhet för många företag och privatpersoner idag.

En inbrottslarmanläggnings uppgift är att så tidigt som möjligt ge larm vid inbrott i den lokal som är skyddad.

Vi hjälper dig att hitta rätt inbrottslarm, anpassat för ditt behov, verksamhet, kravbild och önskemål, genom en personlig kontakt kan vi ge rätt råd och säkerställa att det vi levererar motsvarar era förväntningar på funktionalitet, säkerhet samt estetik. Naturligtvis hjälper vi dig med hela kedjan, från val av larm – övervakad larmöverföringlarmcentral– till åtgärd.

Exista har valt att ha flera certifierade behöriga ingenjörer inriktade på inbrottslarm för att säkerställa kvalitén på våra installerade säkerhetslösningar. Vi arbetar i princip alltid med öppna system vilket ger dig som kund större valfrihet. Vi hjälper även till med att uppgradera era gamla system till nyare moderna lösningar som passar er verksamhet.

Exista Säkerhet är en certifierad anläggarfirma inbrottslarm larmklass 1-4 med behöriga ingenjörer för inbrottslarm.

Passersystem

Genom att investera i ett passersystem ersätter du hela eller delar av nyckelknippan, samtidigt som du enkelt kan anpassa säkerhetsnivån efter dina behov.

  • Med ett passersystem kan du enkelt bestämma vem som ska ha tillträde till lokalerna.
  • Du kan få full dokumentation om vem som passerat och vid vilken tidpunkt.
  • Om något kort eller bricka försvinner kan du enkelt spärra det i systemet.
  • All administration sker från din dator.

Vi skräddarsyr moderna passersystem som är moduluppbyggda. Detta innebär att du kan börja med en låg investering för en enda dörr men har möjlighet att växa i takt med framtida behov.

Vi hjälper också bostadsrättsföreningar och fastighetsägare med integrerade lösningar med läsare, porttelefon, bokningssystem för tvättstugor och andra gemensamma lokaler, hisstyrningar, larm, brandindikering och kameraövervakning.

Besökssystem

Besökssystemet hjälper dig att registrera och administrera era besökare till företaget. Det lämpar sig för alla företag och organisationer där man behöver ett pålitligt system för att ha kontroll på vilka som vistas i företagets lokaler. Ett besökssystem skapar ett professionellt intryck och en ökad säkerhet för alla i byggnaden. Besökssystemet är användarvänligt och kan enkelt anpassas efter era behov.

LÅS

Det fysiska skyddet är viktigt och med våra lösningar kan ni känna er trygga med att ni får den bästa kombinationen av traditionella lås och moderna elektroniska lås. Vi hjälper er med både akuta problem och förebyggande arbete och säkerhetsservice.

Kameraövervakning

Kameraövervakning är ett bra sätt att öka skyddet mot vissa typer av brott. Den har både en avskräckande effekt och kan ge viktig information om ett brott begåtts.

Med vår kompetens och erfarenhet ser vi till att skräddarsy en lösning som passar just dina behov oavsett om det gäller person-, egendom- eller processövervakning.

Kameraövervakning fyller även en viktig funktion i t.ex industrier där kameran kan ge ett larm vid exempelvis en avvikelse i processen.

Besöksräkning och kartläggning av kundflöden är andra användningsområden. Vi är certifierad anläggarfirma för CCTV med behöriga ingenjörer.

Hosting

När vi tar hand om er drift så är ni i trygga händer. Vi kommer ha kontroll på att servern fungerar och back-up utförs regelbundet. Vi kommer att kunna utföra fjärrservice från vårt kontor. Vi kan sköta rent administrativa saker såsom att tillverka nya brickor, spärra brickor, ändra behörigheter, ställa om tider, kontrollera händelselogg och åtgärda felmeddelanden. Ni kan även själva administrera systemet om ni önskar med säker personlig inloggning.

Fjärrsupport

Våra säkerhetssystem som vi levererar kan kompletteras med fjärrsupport, vilket gör att vi kan ta hand om er anläggning på distans vilket vi tycker är bra både för er som kund och för miljön. Anläggningen blir mer kostnadseffektiv och ni kan fokusera på er verksamhet om ni exempelvis behöver ändra behörigheter eller ta ut loggar för analys.

Service

Håll er säkerhetsanläggning uppdaterad och välfungerande. Men regelbunden service så ökar driftsäkerheten och hållbarheten vilket gör att det mer kostnadseffektivt på både kort och lång sikt. När ni tecknar ett avtal med oss så behöver ni inte tänka på när det behövs service, vi kontaktar er och bokar en tid för utförande samt lämnar en utförlig rapport på säkerhetsanläggningen.

Jour

Behov av hjälp finns inte bara under normala kontorstider. Vi har aldrig stängt och kan hjälpa er dygnet runt och året runt med vår jourverksamhet, vi är bara ett samtal bort när ni än på dygnet behöver det.

Dokumentation

En korrekt och gedigen dokumentation underlättar vid om eller utbyggnader samt vid service och underhåll av systemet.

Dokumentationen talar om hur anläggningen är byggd, från komponentnivå, material, manualer till hur kablaget är förlagt.

Vi utför all dokumentation i egen regi enligt Svenska Stöldskyddsföreningens krav och enligt Svensk Standard.

Efter utförd installation överlämnar vi dokumentation till er, och naturligtvis har vi dokumentationen sparad hos oss för att kunna hjälpa er vid servicebesök eller eventuell ombyggnation.

Finansiering

Om det passar ert företag bättre med en finansieringslösning av er säkerhetsanläggning kan vi på Exista erbjuda ett flertal olika alternativ.

Vi kan erbjuda hyra och leasing och kan även paketera ytterligare tjänster i en helhetslösning där allt ingår.